Prăjitura Rumba este desertul ideal pentru week-end. O aromă și un gust unic, oferite de combinația de nucă, rahat, alune, fructe uscate și stafide. Dacă mai adăugăm și faptul că prăjitura are un aspect spectaculos, rezultatul este garantat.
Prăjitura Rumba se mai numește prăjitura Mozaic sau Nuga, asta datorită aspectului. Foile de napolitană și crema de vanilie în care se pun din belșug bucăți de rahat și fructe uscate fac din acest desert unul extrem de aromat, dar și rafinat, în același timp.
Prăjitura Rumba se prepară destul de ușor, chiar dacă aveți nevoie de puțin mai multe ingrediente față de ce ați folosi la alte deserturi. În funcție de preferințele fiecăruia, puteți înlocui anumite ingrediente cu altele care vă plac mai mult sau puteți să adăugați altele, față de cele din rețeta de bază.
De exemplu, puteți folosi și vișine congelate sau chiar din vișinată, pentru o aromă specială. În plus, desertul se poate orna cu ciocolată topită, pentru un aspect și mai interesant.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru cremă:
Alte ingrediente:
Prima dată trebuie să pregătim blatul. Pentru asta, separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile trebuie bătute spumă, împreună cu zahărul. Separat, într-un alt bol amestecăm rahatul, tăiat bucățele, cu nuca, la fel, tăiată tot mărunt, cu făina și cu praful de copt. După aceea, punem puțin câte puțin din acest amestec peste albușuri și omogenizăm bine. La final adăugați și esența de vanilie.
Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și băgați la cuptor pentru aproximativ 25 de minute sau până trece testul scobitorii. Blatul trebuie lăsat la răcit înainte de a adăuga crema.
Pentru crema de vanilie se amestecă gălbenușurile cu zahărul și cu laptele. Aveți grijă să mixați bine aceste ingrediente. După aceea, compoziția se pune la bain-marie și se amestecă până când se îngroașă. Când este gata, o dați la răcit. Mixați bine untul, care trebuie să fie la temperatua camerei, și după aceea, adăugați-l în crema de vanilie și amestecați bine. Puneți și esența de vanilie, dar și ciocolata albă topită. Aveți grijă să nu fie fierbinte.
Luați foile de napolitană și tăiați-le în așa fel încât să fie de aceeași mărime cu blatul. Pe o tavă, așezați o foaie de napolitană, apoi jumătate din compoziția de vanilie, după care puneți blatul. Crema care v-a rămas o puneți peste blat, iar deasupra așezați a doua foaie de napolitană. Ornați prăjitura cu ciocolata topită și lăsați-o până a doua zi, înainte să o feliați.